Uzbekiska

Översättning till uzbekiska

Uzbekiska är ett turkiskt språk med 33,399,000 miljoner talare, varav 22 miljoner i Uzbekistan, 1,2 miljoner i Tadzjikistan, 9 miljoner i Afghanistan. Uzbekiska skrevs före 1924 med arabiska alfabetet. Mellan 1924 och 1940 användes latinska alfabetet. Efter det användes kyrilliska alfabetet. Från 1995 används återigen det latinska.

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på CE förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till och från uzbekiska!

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

Vi översätter till uzbekiska

Aziz Gaipov

Umida Bondareva

Makhmud Oripov

Gulnora Kubayeva

Timur Yoldoshev

Durdona Rakhmanova

Språk inom den sydöstra gruppen av turkspråken. Det talas i Uzbekistan och de omgivande centralasiatiska republikerna samt i Afghanistan och Kina av sammanlagt 26 miljoner (2008). Dialektskillnaderna är avsevärda. Standarduzbekiska är baserad på de dialekter som har sitt centrum i Tasjkent–Ferganaområdena.

 

Kyrillisk skrift infördes under sovjetisk tid, på 1940-talet. En övergång till latinskt alfabet skulle enligt parlamentsbeslut från 1993 och senare vara slutförd till 2010 men var ännu 2015 inte helt genomförd. Påverkan från iranska språk, främst persiska och sedermera tadzjikiska, har bl.a. lett till förlust av den för turkspråken karakteristiska vokalharmonin.

Låt oss utforska möjligheterna!

Kontakta oss och få reda på mer

error: Innehållet är skyddat!