Ukrainska

Översättning till ukrainska

Ukrainska är ett slaviskt språk av den östra undergruppen. Det talas av ungefär 45 miljoner människor, främst i Ukraina men även i grannländerna och av emigranter i Nord- och Sydamerika. Skriftspråket är en variant av det kyrilliska alfabetet, med några tecken som skiljer sig från exempelvis ryska.

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på CE förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till och från ukrainska!

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

Vi översätter till ukrainska

Marko Ustyyanovych

Gulya Stecyszyn

Lolitochka Andrushchenko

Vyacheslav Klimenko

Ksyushenka Osipenko

Igor Tymoshenko

Östslaviskt språk som främst talas i Ukraina men även i angränsande områden i Vitryssland, Ryska federationen och Polen. Stora emigrantgrupper finns i bl.a. Canada, USA och Argentina. Antalet modersmålstalande uppgår till drygt 30 miljoner (2007). Ukrainska kallades tidigare även lillryska.

 

Först i början av 1900-talet fick ukrainska status som självständigt språk inom Ryska imperiet. Några karakteristiska fonologiska drag i ukrainska är att obetonat o inte reduceras till [ɐ], som t.ex. i voda ukrainska [vodaʹ], ryska [vɐdaʹ]; ursprungligt g har övergått till [ɣ] eller tonande [h] (varierande i olika dialekter), ukrainska hora [ɣoraʹ], ryska gora [gɐraʹ]. Det ukrainska ordförrådet har bevarat färre fornkyrkoslaviska inslag än det ryska, men visar en betydande påverkan från polska. Det kyrilliska alfabetet ligger till grund för den ukrainska skriften, som skiljer sig från den ryska endast i fråga om ett par bokstäver.

Låt oss utforska möjligheterna!

Kontakta oss och få reda på mer

error: Innehållet är skyddat!