Tigrinska

Översättning till tigrinska

Tigrinska, även kallat tigrinja, är ett etiopisktsemitiskt språk som tillhör de etiopiska språken. Det talas i norra Etiopien och Eritrea av ca 7,7 till 8,7 miljoner människor totalt. Tigrinska är officiellt språk i Eritrea och är det största språket i landet. Språket skrivs med ge’ez-skriften, ett stavelsebaserat skriftsystem som är över tusen år gammalt.

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på CE förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till och från tigrinska!

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

Vi översätter till tigrinska

Asmara Simon

Lete Yemane

Genet Nasih

Robel Luwam

Kifle Nebay

Shishay Abraham

Semitiskt språk i norra Etiopien (Tigrayprovinsen) och centrala Eritrea. Språket har närmare 7 milj. talare, varav minst 1 miljon i Eritrea, och är därmed det tredje största av de semitiska språken (efter arabiska och amhariska). Det är tillsammans med arabiska och engelska officiellt språk i Eritrea. Jämfört med övriga moderna etiosemitiska språk är tigrinskan relativt konservativ till sin struktur. Sålunda är laryngalerna ḥ och ˙ (˙ayn) bevarade, till skillnad från amhariskan. Även morfologin är konservativ, särskilt verbsystemet, och tigrinskan står närmast fornetiopiskan (geez) bland de moderna etiosemitiska språken.

 

Enligt allmän åsikt har tigrinskan utvecklats direkt ur geez eller en dialekt som stått detta mycket nära. Ordförrådet är genomgående semitiskt, och lånen från de kushitiska språken relativt få. Språket skrivs med det etiopiska alfabetet. Skriftspråket skapades av missionärer i slutet av 1800-talet. En mycket rik muntlig tradition finns.

Låt oss utforska möjligheterna!

Kontakta oss och få reda på mer

error: Innehållet är skyddat!