Thailändska

Översättning till thailändska

Thailändska, eller thai, är det officiella språket i Thailand, och talas av 46-50 miljoner människor. Thailändska tillhör språkfamiljen Tai vars ursprung är omtvistat, men vissa lingvister delar in den i den större gruppen tai–kadaispråk. Thai skrivs med det thailändska alfabetet som förmodligen härstammar från äldre khmerskrift, i sin tur ett brahmiskt skriftsystem.

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på CE förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till och från thailändska!

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

Vi översätter till thailändska

Pira Sasiprapa

Chaiama Jatusripitak

Tadpol Nakpradith

Arinya Phrompan

Kwaanfah Samak

Chaisai Chalor

Huvudspråket i Thailand, med totalt drygt 56 miljoner talare (2007). Det hör till taigruppen inom familjen kadaispråk. Thailändska indelas i fyra dialekter: centralthai, sydthai, nordthai och nordöstthai. Centralthai, som talas i centrala Thailand kring Bangkok, är riksspråk och lärs ut i skolorna i hela landet. Nordöstthai är i stort sett identiskt med lao, huvudspråket i Laos.

 

Thailändska är ett tonspråk med fem toner i standardspråket. Grammatiskt är det ett isolerande språk som saknar ordböjning, och ordföljden mellan satsens huvuddelar är subjekt–verb–objekt (SVO). Ordförrådet innehåller många lånord från de klassiska indiska språken sanskrit och pali. Många ord, t.ex. räkneorden, visar likheter med kinesiska, varför thailändska tidigare ansågs vara släkt med kinesiska. Det har dock numera klargjorts att det rör sig om tidiga lånord.

 

Thailändska skrivs med ett alfabet som via khmerskriften anses härstamma från den sydindiska pallavaskriften. Den äldsta bevarade inskriptionen är kung Rama Khamhaengs steninskrift, daterad 1292; dess autenticitet har dock ifrågasatts. Nordthai och nordöstthai har egna skriftsystem, men de används numera sällan.

Låt oss utforska möjligheterna!

Kontakta oss och få reda på mer

error: Innehållet är skyddat!