Slovenska

Översättning till slovenska

Slovenska är ett sydslaviskt språk som huvudsakligen talas i Slovenien, där det är officiellt språk, men även i Italien, Österrike och Ungern. Slovenskan har uppskattningsvis 48 dialekter. Det finns hela åtta dialektgrupper. Denna mångfald anses ha geografiska, politiska, historiska och samhälleliga orsaker.

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på CE förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till och från slovenska!

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

Vi översätter till slovenska

Izidor Djaniš

Paša Šurbek

Predrag Modić

Eržebet Mevec

Alenčica Volčini

Anes Šviligoj

Sydslaviskt språk, officiellt språk i Slovenien och modersmål för ca 2,2 miljoner, varav 1,7 miljoner i Slovenien (88 % av befolkningen). Stora grupper talare finns också i Italien, Österrike och USA. Slovenskan är mycket dialektsplittrad. Det äldsta bevarade skriftliga aktstycket på ett slaviskt språk är de på slovenska avfattade Freisingdokumenten från 900–1000-talen. Standardspråket uppkom på 1500- och 1600-talen ur dialekten i Dolenjska men har senare berikats med inslag från andra dialekter. Slovenskan har rörlig tryckaccent och skillnad mellan långa och korta vokaler i betonad stavelse. Tonaccent finns men är inte obligatorisk i standardspråket. Språket skrivs med latinskt alfabet med tillsats av diakritiska tecken. Inom grammatiken märks flera från slavisk synpunkt ålderdomliga drag som dualis och supinum.

Låt oss utforska möjligheterna!

Kontakta oss och få reda på mer

error: Innehållet är skyddat!