Textservice Översättningsbyrå

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på Textservice förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till ukrainska!

Vad kostar det och när kan översättningen vara klar?

Skicka ett mail till info@textservice.se, bifoga filerna som skall översättas och beskriv uppdraget så utförligt som möjligt. Ange företag, namn, adress, telefonnummer samt till vilka språk översättningen ska göras, så återkommer vi inom kort med prisförslag och leveransdatum på projektet.

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

1. Kontakt

ikona optKontakta oss redan idag per telefon eller e-post

2. Översikt

ikonhus optVi diskuterar och analyserar jobbet som ska göras


3. Prisförslag

ikondokument optNi får en gratis och tydlig offert med utförandedatum

4. Plan

ikonkalender optEn detaljerad projektplan tas fram för arbetet


5. Utförande

ikongubbe optVåra duktiga experter genomför uppdraget

6. Resultat

ikonstjärna optHög kvalitet, nöjda kunder, fortsatt samarbeteVi översätter till ukrainska!


Marko Ustyyanovych


Gulya Stecyszyn


Lolitochka Andrushchenko


Vyacheslav Klimenko


Ksyushenka Osipenko


Igor Tymoshenko


Östslaviskt språk som främst talas i Ukraina men även i angränsande områden i Vitryssland, Ryska federationen och Polen. Stora emigrantgrupper finns i bl.a. Canada, USA och Argentina. Antalet modersmålstalande uppgår till drygt 30 miljoner (2007). Ukrainska kallades tidigare även lillryska.

Först i början av 1900-talet fick ukrainska status som självständigt språk inom Ryska imperiet. Några karakteristiska fonologiska drag i ukrainska är att obetonat o inte reduceras till [ɐ], som t.ex. i voda ukrainska [vodaʹ], ryska [vɐdaʹ]; ursprungligt g har övergått till [ɣ] eller tonande [h] (varierande i olika dialekter), ukrainska hora [ɣoraʹ], ryska gora [gɐraʹ]. Det ukrainska ordförrådet har bevarat färre fornkyrkoslaviska inslag än det ryska, men visar en betydande påverkan från polska. Det kyrilliska alfabetet ligger till grund för den ukrainska skriften, som skiljer sig från den ryska endast i fråga om ett par bokstäver.

Kontakt