Textservice Översättningsbyrå

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på Textservice förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till tigrinska!

Vad kostar det och när kan översättningen vara klar?

Skicka ett mail till info@textservice.se, bifoga filerna som skall översättas och beskriv uppdraget så utförligt som möjligt. Ange företag, namn, adress, telefonnummer samt till vilka språk översättningen ska göras, så återkommer vi inom kort med prisförslag och leveransdatum på projektet.

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

1. Kontakt

ikona optKontakta oss redan idag per telefon eller e-post

2. Översikt

ikonhus optVi diskuterar och analyserar jobbet som ska göras


3. Prisförslag

ikondokument optNi får en gratis och tydlig offert med utförandedatum

4. Plan

ikonkalender optEn detaljerad projektplan tas fram för arbetet


5. Utförande

ikongubbe optVåra duktiga experter genomför uppdraget

6. Resultat

ikonstjärna optHög kvalitet, nöjda kunder, fortsatt samarbeteVi översätter till tigrinska!


Asmara Simon


Lete Yemane


Genet Nasih


Robel Luwam


Kifle Nebay


Shishay Abraham


Semitiskt språk i norra Etiopien (Tigrayprovinsen) och centrala Eritrea. Språket har närmare 7 milj. talare, varav minst 1 miljon i Eritrea, och är därmed det tredje största av de semitiska språken (efter arabiska och amhariska). Det är tillsammans med arabiska och engelska officiellt språk i Eritrea. Jämfört med övriga moderna etiosemitiska språk är tigrinskan relativt konservativ till sin struktur. Sålunda är laryngalerna ḥ och ˙ (˙ayn) bevarade, till skillnad från amhariskan. Även morfologin är konservativ, särskilt verbsystemet, och tigrinskan står närmast fornetiopiskan (geez) bland de moderna etiosemitiska språken.

Enligt allmän åsikt har tigrinskan utvecklats direkt ur geez eller en dialekt som stått detta mycket nära. Ordförrådet är genomgående semitiskt, och lånen från de kushitiska språken relativt få. Språket skrivs med det etiopiska alfabetet. Skriftspråket skapades av missionärer i slutet av 1800-talet. En mycket rik muntlig tradition finns.

Artiklar om tigrinska


    Kontakt