Textservice Översättningsbyrå

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på Textservice förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till thailändska!

Vad kostar det och när kan översättningen vara klar?

Skicka ett mail till info@textservice.se, bifoga filerna som skall översättas och beskriv uppdraget så utförligt som möjligt. Ange företag, namn, adress, telefonnummer samt till vilka språk översättningen ska göras, så återkommer vi inom kort med prisförslag och leveransdatum på projektet.

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

1. Kontakt

ikona optKontakta oss redan idag per telefon eller e-post

2. Översikt

ikonhus optVi diskuterar och analyserar jobbet som ska göras


3. Prisförslag

ikondokument optNi får en gratis och tydlig offert med utförandedatum

4. Plan

ikonkalender optEn detaljerad projektplan tas fram för arbetet


5. Utförande

ikongubbe optVåra duktiga experter genomför uppdraget

6. Resultat

ikonstjärna optHög kvalitet, nöjda kunder, fortsatt samarbeteVi översätter till thailändska!


Pira Sasiprapa


Chaiama Jatusripitak


Tadpol Nakpradith


Arinya Phrompan


Kwaanfah Samak


Chaisai Chalor


Huvudspråket i Thailand, med totalt drygt 56 miljoner talare (2007). Det hör till taigruppen inom familjen kadaispråk. Thailändska indelas i fyra dialekter: centralthai, sydthai, nordthai och nordöstthai. Centralthai, som talas i centrala Thailand kring Bangkok, är riksspråk och lärs ut i skolorna i hela landet. Nordöstthai är i stort sett identiskt med lao, huvudspråket i Laos.

Thailändska är ett tonspråk med fem toner i standardspråket. Grammatiskt är det ett isolerande språk som saknar ordböjning, och ordföljden mellan satsens huvuddelar är subjekt–verb–objekt (SVO). Ordförrådet innehåller många lånord från de klassiska indiska språken sanskrit och pali. Många ord, t.ex. räkneorden, visar likheter med kinesiska, varför thailändska tidigare ansågs vara släkt med kinesiska. Det har dock numera klargjorts att det rör sig om tidiga lånord.

Thailändska skrivs med ett alfabet som via khmerskriften anses härstamma från den sydindiska pallavaskriften. Den äldsta bevarade inskriptionen är kung Rama Khamhaengs steninskrift, daterad 1292; dess autenticitet har dock ifrågasatts. Nordthai och nordöstthai har egna skriftsystem, men de används numera sällan.

Kontakt