Textservice Översättningsbyrå

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på Textservice förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till tagalog!

Vad kostar det och när kan översättningen vara klar?

Skicka ett mail till info@textservice.se, bifoga filerna som skall översättas och beskriv uppdraget så utförligt som möjligt. Ange företag, namn, adress, telefonnummer samt till vilka språk översättningen ska göras, så återkommer vi inom kort med prisförslag och leveransdatum på projektet.

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

1. Kontakt

ikona optKontakta oss redan idag per telefon eller e-post

2. Översikt

ikonhus optVi diskuterar och analyserar jobbet som ska göras


3. Prisförslag

ikondokument optNi får en gratis och tydlig offert med utförandedatum

4. Plan

ikonkalender optEn detaljerad projektplan tas fram för arbetet


5. Utförande

ikongubbe optVåra duktiga experter genomför uppdraget

6. Resultat

ikonstjärna optHög kvalitet, nöjda kunder, fortsatt samarbeteVi översätter till tagalog!


Consolata Niévez


Markus Horado Piatos


Archibaldo Acuesta


Manda Infante


Felix Urbano Arboleda


Luiza Flores


Västaustronesiskt språk med drygt 27 miljoner förstaspråkstalare (2007) på Filippinerna (framför allt i Manila och på öarna Luzon och Mindoro) och i andra länder. Det används sedan länge som andraspråk eller som lingua franca över stora delar av Filippinerna. Maniladialekten ligger till grund för den standardiserade varianten (pilipino) och används i allt större utsträckning inom utbildningsväsendet och i massmedierna. I skrift används latinska bokstäver sedan slutet av 1500-talet. Fonologin är relativt enkel. Många grammatiska kategorier uttrycks genom partiklar, t.ex. numerus hos substantiv. Morfologiska processer, bl.a. reduplikation, spelar också en viktig roll, t.ex. för att uttrycka verbets aspekt. Två egenheter som tilldragit sig stor uppmärksamhet är tagalogs ordklassystem och satsstruktur. Eftersom samma ord kan användas i olika syntaktiska funktioner (t.ex. som subjekt, predikat och attribut) kan man diskutera om det är rimligt att dela in orden i substantiv, verb och adjektiv. I varje sats finns ett tema (satsens centrala nominalfras), och verbet får ett motsvarande fokusaffix. Det har framlagts flera olika analyser av detta system, som är typiskt för de filippinska språken.

Kontakt