Textservice Översättningsbyrå

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på Textservice förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till slovakiska!

Vad kostar det och när kan översättningen vara klar?

Skicka ett mail till info@textservice.se, bifoga filerna som skall översättas och beskriv uppdraget så utförligt som möjligt. Ange företag, namn, adress, telefonnummer samt till vilka språk översättningen ska göras, så återkommer vi inom kort med prisförslag och leveransdatum på projektet.

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

1. Kontakt

ikona optKontakta oss redan idag per telefon eller e-post

2. Översikt

ikonhus optVi diskuterar och analyserar jobbet som ska göras


3. Prisförslag

ikondokument optNi får en gratis och tydlig offert med utförandedatum

4. Plan

ikonkalender optEn detaljerad projektplan tas fram för arbetet


5. Utförande

ikongubbe optVåra duktiga experter genomför uppdraget

6. Resultat

ikonstjärna optHög kvalitet, nöjda kunder, fortsatt samarbeteVi översätter till slovakiska!


Zdeno Jahoda


Alojzia Baniková


Ondrej Medved


Justína Zimová


Paulína Sykorová


Bartolomej Kysely


Västslaviskt språk, mycket nära besläktat med tjeckiska. De två språken är inbördes förståeliga, ungefär som danska och norska. Slovakiska talas av ca 5,5 miljoner människor, varav 4,5 miljoner i själva Slovakien, 500 000 i Tjeckien, 100 000 i Ungern, 20 000 i Polen och 80 000 i Serbien. Betydande grupper slovaker lever i USA (400 000) och Canada (40 000), varav åtskilliga använder slovakiska som hemspråk.

Slovakiska indelas traditionellt i tre dialektgrupper, västslovakiska (mycket lik mährisk tjeckiska), östslovakiska (starkt influerad av polska) och centralslovakiska som är basen för det av Lūudovít Štúr 1843 introducerade officiella skriftspråket. Från 1400-talet hade tjeckiska varit slovakernas skriftspråk, men Štúrs skapelse anammades mycket snabbt som norm för den moderna slovakiskan. Den är i fonologiskt och morfologiskt avseende ålderdomligare än tjeckiskan; vissa ljudutvecklingar har enbart motsvarigheter i sydslaviska språk. Grammatiskt är överensstämmelserna med tjeckiskan slående. Ordförrådet är i stora delar detsamma som tjeckiskans men uppvisar vissa inhemska element och ett inflytande från ungerska som är främmande för tjeckiska.

Kontakt