Textservice Översättningsbyrå

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på Textservice förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till georgiska!

Vad kostar det och när kan översättningen vara klar?

Skicka ett mail till info@textservice.se, bifoga filerna som skall översättas och beskriv uppdraget så utförligt som möjligt. Ange företag, namn, adress, telefonnummer samt till vilka språk översättningen ska göras, så återkommer vi inom kort med prisförslag och leveransdatum på projektet.

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

1. Kontakt

ikona optKontakta oss redan idag per telefon eller e-post

2. Översikt

ikonhus optVi diskuterar och analyserar jobbet som ska göras


3. Prisförslag

ikondokument optNi får en gratis och tydlig offert med utförandedatum

4. Plan

ikonkalender optEn detaljerad projektplan tas fram för arbetet


5. Utförande

ikongubbe optVåra duktiga experter genomför uppdraget

6. Resultat

ikonstjärna optHög kvalitet, nöjda kunder, fortsatt samarbeteVi översätter till georgiska!


Rostom Davitaia


Vardo Pavlenishvili


Iuri Vachnadze


Grigol Mildiani


Ekaterine Gugunava


Ana Akhvlediani


Ett kaukasiskt språk. Det är det största bland de kartveliska, eller sydkaukasiska, språken. Georgiska talas av drygt 4 miljoner, huvudsakligen i Georgien (3,8 miljoner 1989), där det är officiellt språk. Mindre grupper av talare finns i övriga delar av f.d. Sovjetunionen (200 000) samt i nordöstra Turkiet (130 000) och i Iran (15 000).

Georgiska skrivs med det georgiska alfabetet. De äldsta inskriptionerna på georgiska daterar sig från slutet av 400-talet. De är skrivna med en föregångare till det moderna georgiska alfabetet, som har varit i bruk sedan 1000-talet.

Ett karakteristiskt drag i det georgiska ljudsystemet är serier av tonande, tonlösa och glottaliserade (som uttalas med tillslutna stämband) konsonanter, t.ex. b–p–p’ och g–k–k’. Initiala konsonantanhopningar är vanliga, som i vprtskvni, ’jag skalar den’. Vokalerna bildar ett enkelt femvokalsystem [i e a o u].

Morfologin är huvudsakligen av agglutinerande typ. Verben har en komplicerad struktur och innehåller bl.a. markörer för både subjekt och olika typer av objekt.

Ett ovanligt drag i markeringen av de grammatiska relationerna är att subjektets och objektens kasus är beroende av vilken verbform som väljs i satsen. Subjektet kan sålunda stå i nominativ, ergativ eller dativ. Basordföljden är subjekt–objekt–verb (SOV), men stora variationer förekommer.

Kontakt