Textservice Översättningsbyrå

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på Textservice förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till bengaliska!

Vad kostar det och när kan översättningen vara klar?

Skicka ett mail till info@textservice.se, bifoga filerna som skall översättas och beskriv uppdraget så utförligt som möjligt. Ange företag, namn, adress, telefonnummer samt till vilka språk översättningen ska göras, så återkommer vi inom kort med prisförslag och leveransdatum på projektet.

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

1. Kontakt

ikona optKontakta oss redan idag per telefon eller e-post

2. Översikt

ikonhus optVi diskuterar och analyserar jobbet som ska göras


3. Prisförslag

ikondokument optNi får en gratis och tydlig offert med utförandedatum

4. Plan

ikonkalender optEn detaljerad projektplan tas fram för arbetet


5. Utförande

ikongubbe optVåra duktiga experter genomför uppdraget

6. Resultat

ikonstjärna optHög kvalitet, nöjda kunder, fortsatt samarbeteVi översätter till bengaliska!


Hrishabh Maity


Subhash Vidyabhusan


Drishti Barkat


Shubhang Shonku


Eenakshi Yunus


Bhabani Osmani


Det näst efter hindi/urdu största indoariska språket i Indien. Det hör till den östliga grupp av dessa språk som utvecklades ur det medelindiska magadhi.

Bengaliska talas (2007) som modersmål av totalt 201 miljoner, varav 121 miljoner i Bangladesh, 90 miljoner i Indien, 765 000 i Saudiarabien, 404 000 i Storbritannien, 325 000 i Kuwait, 274 000 i Malaysia, 258 000 i Förenade Arabemiraten, 206 000 i Oman och 131 000 i USA.

Det har en egen skrift som har utvecklats närmast ur den indiska nagariskriften. Bengaliska har varit litterärt språk sedan omkring 1000 e.Kr. Under 1800-talet blev det normerat och fick då många lånord från sanskrit. Den främsta författaren på språket är Rabindranath Tagore, som fick Nobelpriset i litteratur 1913. Talspråket skiljer sig markant från det litterära och kan indelas i lokala dialekter med centrum dels i Kolkata (Calcutta), dels i Dhaka.

Kontakt