Textservice Översättningsbyrå

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på Textservice förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till armeniska!

Vad kostar det och när kan översättningen vara klar?

Skicka ett mail till info@textservice.se, bifoga filerna som skall översättas och beskriv uppdraget så utförligt som möjligt. Ange företag, namn, adress, telefonnummer samt till vilka språk översättningen ska göras, så återkommer vi inom kort med prisförslag och leveransdatum på projektet.

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

1. Kontakt

ikona optKontakta oss redan idag per telefon eller e-post

2. Översikt

ikonhus optVi diskuterar och analyserar jobbet som ska göras


3. Prisförslag

ikondokument optNi får en gratis och tydlig offert med utförandedatum

4. Plan

ikonkalender optEn detaljerad projektplan tas fram för arbetet


5. Utförande

ikongubbe optVåra duktiga experter genomför uppdraget

6. Resultat

ikonstjärna optHög kvalitet, nöjda kunder, fortsatt samarbeteVi översätter till armeniska!


Melineh Boyajian


Sharmagh Pakradouni


Loris Kirakosian


Adour Smullyan


Haygaram Zakaryan


Vana Gevorgyan


Språk som utgör en egen gren av den indoeuropeiska språkfamiljen. Det talas (2006) som modersmål av 3 miljoner i Armenien (där det är officiellt språk), av 902 000 i Ryska federationen, 307 000 i Syrien, 289 000 i Georgien, 206 000 i USA, 197 000 i Libanon, 117 000 i Azerbajdzjan, 87 000 i Iran, 57 000 i Frankrike, 49 000 i Ukraina och 46 000 i Turkiet.

Det skrivs med ett eget alfabet om 38 bokstäver, vilket enligt traditionen skapades av biskopen Mesrop på 400-talet e.Kr. Från detta århundrade härstammar också de första skrivna texterna på klassisk armeniska.

Dialektsplittringen i det talade språket är stor. Det moderna skriftspråket, som utvecklades under 1800-talet, existerar i två varianter, östarmeniska och västarmeniska.

Inom ljudsystemet har armeniskan ett par relativt ovanliga drag, nämligen s.k. ejektiva konsonanter och betydelseskillnad mellan två olika r-ljud, ett skorrande och ett rullande. Det finns sex vokaler. Betoningen är fast och ligger på sista stavelsen.

Den moderna armeniskan har – delvis under inflytande från de altaiska språken – omstrukturerat den klassiska armeniskans böjningssystem i riktning mot en mer agglutinerande struktur. Substantiven skiljer mellan åtminstone fem olika kasus. Inom verbsystemet har hjälpverb i stor utsträckning ersatt de olika böjningsformerna. Ordföljden är subjekt–objekt–verb. Ordförrådet är till största delen inhemskt med relativt få lånord.

Kontakt