Moldaviska

Översättning till moldaviska

Moldaviska är en rumänsk dialekt som sedan 1994 är det officiella förvaltningsspråket i Moldavien. Den variant som talas i Moldavien skiljer sig från den som talas i den rumänska regionen Moldavien. Det moldaviska skriftspråket är identiskt med rumänskan. Moldaviska skrivs numera med latinskt alfabet.

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på CE förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till och från moldaviska!

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

Vi översätter till moldaviska

Dennis Andronic

Anastacia Tataru

Daniela Vicol

Vlad Cusnir

Veronyka Tcaci

Ion Balan

Variant av rumänska som talas i Moldavien, där den är officiellt språk, och av mindre grupper i Ukraina. Antalet talare uppgår till drygt 3 milj. (1989). Skillnaderna mellan moldaviska och standardrumänska ligger främst i uttalet och i ordförrådet, där moldaviska har ett stort antal ryska lånord. År 1989 fattades beslut om att ersätta den moldaviska kyrilliska skriften med en skrift baserad på det latinska alfabetet.

Låt oss utforska möjligheterna!

Kontakta oss och få reda på mer

error: Innehållet är skyddat!