Khmer

Översättning till khmer

Khmer (även kambodjanska) är ett mon-khmerspråk som talas främst i Kambodja, där det är officiellt språk. Det talas också i Surin-provinsen i Thailand. Totalt har språket cirka sexton miljoner talare. Khmer skrivs med det khmeriska alfabetet som härstammar från brahmi.

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på CE förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till och från khmer!

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

Vi översätter till khmer

Aang Davuth

Hun Narith

Khat Thom

Prum Noreaksey

Muoy Kaliyan

Ouch Sovannary

Huvudspråket i Kambodja; dessutom talas det i Surin-provinsen i Thailand, totalt drygt 16 miljoner talare (2009). Khmer hör till gruppen mon-khmerspråk inom den austroasiatiska språkfamiljen. Det är inget tonspråk; liksom många andra mon-khmerspråk har det ett stort vokalsystem (8 korta vokaler, 10 långa och 13 diftonger). Ordböjning saknas, men avledning med prefix och infix förekommer (t.ex. soom ’tigga’, smoom ’tiggare’). Ordföljden mellan satsens huvuddelar är subjekt–verb–objekt (SVO-språk). Khmer skrivs med ett alfabet som härstammar från den indiska brahmiskriften. Den äldsta kända texten är en steninskription från Angkor Borei i södra Kambodja, daterad till år 611, och khmer är näst efter cham och mon det äldsta inhemska skriftspråket i Sydöstasien. Det finns ett stort antal steninskriptioner bevarade från tiden för Angkorriket (800-talet till 1400-talet), som tidvis omfattade större delen av Sydöstasiens fastland. Khmer var under lång tid ett av de kulturellt mest betydande språken i Sydöstasien, och de alfabet som används för thai och lao har utvecklats ur khmerskriften.

Låt oss utforska möjligheterna!

Kontakta oss och få reda på mer

error: Innehållet är skyddat!