Kazakiska

Översättning till kazakiska

Kazakiska är ett turkiskt språk med 8 331 950 talare. 5,29 miljoner personer talar kazakiska i Kazakstan, samt har 1,25 miljoner talare i Kina. 85 % av talarna är enspråkiga. Kazakiska skrivs med kyrilliska alfabetet i Kazakstan och Mongoliet, med arabiska alfabetet i Kina och Iran och med latinska alfabetet i Turkiet.

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på CE förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till och från kazakiska!

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

Vi översätter till kazakiska

Gulbahram Iskanderev

Taras Sultanov

Dilyara Orazev

Saken Yerbolev

Alibi Nurbekov

Oryngul Ardagerov

Turkspråk talat huvudsakligen i Kazakstan, där det är officiellt språk, och i angränsande republiker (sammanlagt för drygt 11 miljoner, 2009). Det talas även av minoriteter i Kina (norra Xinjiang) och Afghanistan. Kazakiskan hör till den nordvästliga (kiptjakiska) gruppen av turkspråk och uppvisar fonetiska och lexikaliska likheter med t.ex. tatariskan, bl.a. många mongoliska lånord. Dialektskillnaderna är trots det vidsträckta språkområdet relativt små; karakalpakiskan fick under den sovjetiska perioden status av självständigt språk. Ett kazakiskt skriftspråk började utvecklas under andra hälften av 1800-talet på grundval av nordvästdialekten och skrevs ursprungligen med arabisk skrift, från 1929 med latinskrift och sedan 1940 med kyrilliskt alfabet. I Kina används arabisk skrift; under perioden 1976–1982 användes ett på pinyin-skriften baserat latinalfabet, efter ett principbeslut om detta på 1960-talet.

Låt oss utforska möjligheterna!

Kontakta oss och få reda på mer

error: Innehållet är skyddat!