Javanesiska

Översättning till javanesiska

Javanesiska är ett malajo-polynesiskt språk i den austronesiska språkfamiljen. Språket talas som modersmål av ungefär 84 miljoner människor, vilket gör det till det 10:e största språket i världen. De flesta talare är bosatta i de centrala och östra delarna av ön Java i Indonesien. Det är nära släkt med sundanesiska, maduresiska och balinesiska.

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på CE förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till och från javanesiska!

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

Vi översätter till javanesiska

Judith Namasuro

Priscilla Gultom

Tanumihardja Zian

Aran Latuconsina

Charity Simarsoit

Philemon Silali

Austronesiskt språk med ca 80 miljoner talare (2009), främst på Java och Sumatra. Det är det austronesiska språk som har den längsta skrifttraditionen; fornjavanesiska eller kawi (med skrift av sydindiskt ursprung) finns bevarad från 800-talet. Numera skrivs javanesiskan med latinskt alfabet. Den är till sin struktur lik den närbesläktade malajiskan. Böjningsmorfologin är svagt utvecklad. Utmärkande är att en stor del av ordförrådet förekommer i en ”informell” och en ”formell” variant, t.ex. omah ’hus’ (informellt) och griya ’hus’ (formellt).

 

Språkbyte till den närbesläktade malajiskan (indonesiskan) gör det osedvanligt svårt att uppskatta antalet talare.

Låt oss utforska möjligheterna!

Kontakta oss och få reda på mer

error: Innehållet är skyddat!