Gujarati

Översättning till gujarati

Gujarati är ett indoariskt språk som talas i den indiska delstaten Gujarat. Språket talas av ungefär 46 miljoner människor. Det var Mahatma Gandhis modersmål. Språket härstammar liksom övriga indoariska språk från sanskrit. Det liknar mest punjabi och hindi och kan ses som en dialekt av det senare.

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på CE förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till och från gujarati!

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

Vi översätter till gujarati

Soma Loliyekar

Bhikkhuni Arya

Sanjiv Sanghvi

Anand Pingle

Kamala Jaitley

Ram Sheladia

Indoariskt språk som är officiellt regionalt språk i delstaten Gujarat i västra Indien. Det talas av ca 51 miljoner människor (2009) och hade fram till 1400-talet gemensam utveckling ur medelindiska med rajasthani. Gujarati har utvecklat en egen variant av nagariskriften. Språket skiljer sig från de andra indoariska språken framför allt genom att det har behållit fler strukturdrag från äldre stadier, t.ex. ett rikare förråd av böjningsformer, särskilt hos substantiv och pronomen, och fler rester av de ursprungliga finita verbformerna. Från 1300-talet har språket använts inom religionen jainism och från 1400-talet också inom hinduism och parsism. En rik poetisk och berättande tradition på gujarati tar sin början med Premanand under senare delen av 1600-talet. Under 1900-talet profilerades gujaratilitteraturen i fråga om genrer och stilarter starkt av Gandhis politiska författarskap.

Låt oss utforska möjligheterna!

Kontakta oss och få reda på mer

error: Innehållet är skyddat!