Bengaliska

Översättning till bengaliska

Bengaliska är ett indoariskt språk som talas i östra delen av Indiska halvön. Det är det huvudsakliga språket i Bangladesh, och det näst mest talade språket i Indien. Med nästan 230 miljoner modersmålstalare är bengaliska ett av de mest talade språken i världen – det uppskattas vara det femte eller sjätte största.

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på CE förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till och från bengaliska!

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

Vi översätter till bengaliska

Hrishabh Maity

Subhash Vidyabhusan

Drishti Barkat

Shubhang Shonku

Eenakshi Yunus

Bhabani Osmani

Det näst efter hindi/urdu största indoariska språket i Indien. Det hör till den östliga grupp av dessa språk som utvecklades ur det medelindiska magadhi.

 

Bengaliska talas (2007) som modersmål av totalt 201 miljoner, varav 121 miljoner i Bangladesh, 90 miljoner i Indien, 765 000 i Saudiarabien, 404 000 i Storbritannien, 325 000 i Kuwait, 274 000 i Malaysia, 258 000 i Förenade Arabemiraten, 206 000 i Oman och 131 000 i USA.

 

Det har en egen skrift som har utvecklats närmast ur den indiska nagariskriften. Bengaliska har varit litterärt språk sedan omkring 1000 e.Kr. Under 1800-talet blev det normerat och fick då många lånord från sanskrit. Den främsta författaren på språket är Rabindranath Tagore, som fick Nobelpriset i litteratur 1913. Talspråket skiljer sig markant från det litterära och kan indelas i lokala dialekter med centrum dels i Kolkata (Calcutta), dels i Dhaka.

Låt oss utforska möjligheterna!

Kontakta oss och få reda på mer

error: Innehållet är skyddat!