Azerbajdzjanska

Översättning till azerbajdzjanska

Azerbajdzjanska är ett språk talat av cirka 7 miljoner människor i Azerbajdzjan och den tillhörande autonoma republiken Nachitjevan, samt av cirka 30 miljoner i regionen Azarbajdzjan i nordvästra Iran. Vidare talas det av cirka 300 000 i sydöstra Georgien samt av mindre grupper i Irak, Dagestan (Ryssland), Turkiet, Afghanistan och Syrien.

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på CE förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till och från azerbajdzjanska!

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

Vi översätter till azerbajdzjanska

Tural Huseynov

Gulnara Samedov

Anar Mammadov

Sevda Abdulin

Yusif Ibragimov

Parvana Zadeh

Ett turkspråk som är officiellt språk och majoritetsspråk i Azerbajdzjan, där det talas av ca 6 miljoner. Det är också det största minoritetsspråket i Iran, där det talas framför allt i de nordligaste provinserna. Antalet talare i Iran är svårbestämt; en vanlig siffra är 17 miljoner, men den verkar i högsta laget med tanke på att befolkningen i kärnområdet inte överstiger 7–8 miljoner. Betydande minoriteter finns vidare i flera omkringliggande länder.

 

Tre skriftsystem har använts och används fortfarande: arabisk skrift (före 1929 och fortfarande vanligt i Iran), kyrillisk skrift (officiellt i Azerbajdzjanska SSR under sovjettiden efter 1938) och latinsk skrift (officiellt i Azerbajdzjan 1929–38 och sedan 1991).

Låt oss utforska möjligheterna!

Kontakta oss och få reda på mer

error: Innehållet är skyddat!