Amhariska

Översättning till amhariska

Amhariska eller amharinja, አማርኛ på amhariska (även amarinja, amharinya), är ett afroasiatiskt språk som bland annat talas i Etiopien, där det är officiellt språk och majoritetsspråk. Utanför Etiopien talas amhariska av omkring 2,7 miljoner emigranter, framför allt i Europa och USA. Språket skrivs med alfabetet ge’ez.

Att välja en pålitlig och professionell översättningsbyrå för översättning av era dokument är otroligt viktigt. Vi på CE förstår viktigheten i att kommunicera ert budskap på ett klart och tydligt sätt. Med hjälp av ett dedikerat team av kvalificerade översättare kan vi konvertera ert material till och från över 70 språk. Och vi gör det gärna till personer som behöver översättning till och från amhariska!

Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Översättningsproceduren

Vi översätter till amhariska

Lola Abate

Yohannes Teka

Mengistu Kebe

Sara Melaku

Samuel Gessesse

Yared Al Amoudi

Semitiskt språk, officiellt språk i Etiopien med drygt 27 miljoner talare (2009). Amhariskan delar en rad särdrag med övriga semitiska språk i Etiopien, t.ex. ejektiva konsonanter, subjekt–objekt–verb-ordföljd (SOV-språk) samt talrika lånord från de kushitiska språken. Amhariskans syntax är komplicerad, med förkärlek för långa serier av underordnade satser och nominala satsförkortningar. Det skrivs med den traditionella etiopiska skriften. Språket var dokumenterat i poetiska texter redan på 1300-talet, men ersatte först under 1800-talet geez, Etiopiens klassiska språk, som officiellt skriftspråk.

Låt oss utforska möjligheterna!

Kontakta oss och få reda på mer

error: Innehållet är skyddat!