• Bilindustri
  Våra översättare är medvetna om kommunikationens kommersiella värde för bilindustrin och kan hantera alla slags tekniska dokument på fordonsområdet med hög kvalitet.
 • Ekonomi
  Våra projekt inom ekonomiöversättning täcker allt från marknadsföringsmaterial och webbinnehåll till årsredovisningar, intern kommunikation, broschyrer, presentationer och kontrakt.
 • Energi
  Våra översättningstjänster inbegriper det mesta från forskningsrapporter, juridiska avtal, terminologilistor, affärskorrespondens, pressmeddelanden och bruksanvisningar till företagsrapporter, anbudsspecifikationer, ekonomiska rapporter med mera.
 • Flyg- och rymdindustri
  Flyg- och rymdindustrin har höga krav på översättning och lokalisering. Översättningen till de valda språken måste vara felfri och företagen kräver snabb handläggningstid i en deadline-driven miljö.
 • Juridik
  Våra juridiska översättningstjänster inkluderar allt från juridiska avtal, prospekt och årsredovisningar till broschyrer, domstolsprotokoll, överklaganden och interna pm.
 • Konsument och detaljhandel
  Vi har översatt allt från kreativt webbplatsinnehåll och annat marknadsföringsmaterial till pressmeddelanden, produktförpackningar, reklamkampanjer, årsrapporter och juridiska avtal.
 • Marknadsföring och PR
  Vi har översatt det mesta från kreativt webbplatsinnehåll, broschyrer och annat marknadsföringsmaterial till varumärkeskontroll, marknadsenkäter, pressmeddelanden och ekonomisk dokumentation.
 • Marknadsundersökningar
  När det gäller marknadsundersökningar har vi erfarenhet av översättning av enkäter på webben och på papper, enkätsvar, anställningsformulär, samtalsguider och minnesanteckningar, transkriptioner av gruppdiskussioner och forskningsrapporter.
 • Media och underhållning
  Inom detta område översätter vi fortlöpande allt från nyheter och reportage, pressmeddelanden, webbsidor och marknadsföringskampanjer till juridiska och ekonomiska affärsdokument.
 • Resor och turism
  Våra översättningsprojekt på reseområdet har täckt allt från omfattande lokalisering av webbplatser till broschyrer, pressmeddelanden, nyhetsartiklar och reportage, villkor och bestämmelser, nyhetsbrev och direktmarknadsföring.
 • Spel
  Data- och videospel är en blomstrande industri över hela världen. Den växande internationella marknaden har ökat efterfrågan på spelöversättningar.
 • Sport
  Vi har genomfört översättningar inom sportjournalistik, reklam och marknadsföringsmaterial, webbsidor, pressmeddelanden, kontrakt och produktdokumentation.
 • Teknik
  Våra tekniska översättningsprojekt har omfattat allt från teknisk produktinformation och bruksanvisningar till material för kreativ marknadsföring, PowerPoint-presentationer, marknadsundersökningar, webbinnehåll med mera.
 • Telekommunikation
  Vårt team har erfarenhet av att översätta mjukvarugränssnitt för mobiltelefoni, webbplatser för specifika telefonmodeller, bruksanvisningar och manualer, felsökningsguider osv.
 • Tillverkning
  Tillverkningsindustrin behöver stöd från en pålitlig översättningsservice vid distribution av produkter på den globala marknaden. Vi har översatt allt från webbplatser, produktförpackningar, användarmanualer och andra tekniska och säljfrämjande dokument till interna meddelanden och juridiska villkor och bestämmelser.
 • Utbildning
  Vilket slag av utbildningsmaterial du än behöver översätta, står vi till din tjänst. Vi översätter utbildningsmaterial, läroböcker, kursbroschyrer och e-learningprogram i olika format.
 • Vetenskap
  Vi har översatt tekniska rapporter, marknadsföringsmaterial, patent, utbildningsmaterial, ekonomiska redovisningar och en lång rad andra vetenskapliga och farmaceutiska dokument.
 • Andra branscher
  Textservice arbetar med kunder från en mängd olika branscher. Oavsett för vilken sektor (eller bransch) du behöver översättningar, kan du vara säker på att Textservice har erfarenhet av att översätta för den branschen och kan erbjuda översättare med professionell erfarenhet.

 

Artiklar om ämnesområden

Så hanterar Netflix dåliga undertexter

Netflix har nyligen utvecklat Hermes, ett kompetenstest för översättare av undertexter. Varför det? För att hi...

Omöjligt att översätta poesi?

Den berömde litteraturkritikern Abdul Wahid Lulua menar att en översättare måste förstå källspråkets kultur...

Tips för översättning och regelefterlevnad inom läkemedel och medicinsk utrustning

Om du tar fram en flaska av dina receptbelagda mediciner ser du olika typer av information på den – dosering, hu...

Att översätta receptböcker och menyer

Att översätta recept och menyer verkar till en början vara en enkel uppgift, men det är bara det första intryc...