Gboarduppdateringen låter dig översätta text från tangentbordet

Google uppdaterade nyligen Gboard-smartphonetangentbordet med ett flertal nya funktioner. Gboard är tänkt att låta dig utföra vanliga uppgifter utan att lämna din nuvarande app, för att undvika konversationspauser.

Gboard lanserades till iPhone i maj 2016. Det har sedan dess expanderat till Android, och erbjuder ett intelligent tangentbord med direkt tillgång till Googles sökfunktion. Man kan hitta information på nätet, använda emojis, lägga in data från webben i alla textfält och skriva snabbt med en hand.

Med iOS och Android som båda stödjer specialgjorda tangentbord, finns det ingen brist på konkurrens om Gboard. Googles mål är att göra det smidigaste tangentbordet som finns genom att fokusera på den information man skriver in för att frångå traditionellt skrivande.

Google har redan utökat Gboard för Android med flera nya funktioner, varav några redan är tillgängliga för iOS medan andra kommer i framtiden.

Mest påtagligt i den nya uppdateringen är att Gboard nu har implementerat Google översätt. När man klickar på översättningsikonen i snabbmenyn ser man en liten översättningsruta ovanför knapparna. Man kan välja språk och sedan skriva in den text som man vill översätta.

När man är klar trycker man på en knapp för att visa den översatta meningen i appens textfält. Funktionen fungerar mycket snabbt och kommer att bli enormt populär hos de som regelbundet ägnar sig åt tvärspråklig kommunikation. Om man chattar med någon på ett främmande språk behöver man inte längre växla mellan meddelandeappen och översättningsfunktionen, vilket gör att konversationen kan flyta mer naturligt.

0
error: Innehållet är skyddat