BBC lanserar sändningar på oromo och amhariska

BBC meddelade idag sin största expansion sedan 1940-talet, i syfte att nå ut till miljontals människor runt om i världen, bland annat platser där mediernas frihet är hotad, tillkännagav de i ett pressmeddelande.

De kommer att lägga till 11 nya språk, inklusive de officiella etiopiska språken amhariska, och tigrinska som talas i Tigray och Eritrea. De andra språken är gujarati, igbo, koreanska, marathi, pidginengelska, punjabi, telugu och yoruba.

Utöver BBC World Service har etiopier ett urval av internationella program från Voice of America och Deutsche Welle som båda sänds på amhariska.

Etiopier tittar allt mer på satellitkanaler som den enormt populära ESAT-TV med tv-studior i Washington och Amsterdam. Under Etiopiens undantagstillstånd kan man inte titta på tv-kanalerna ESAT och OMN, vilka båda är baserade utanför landet. Regeringen har beskrivit dem som ”tillhörande terroristorganisationer”. Dessa kanaler har blivit viktiga källor för de som vill veta mer om protesterna och krisen i landet.

välkommen till

textservice översättningsbyrå

 
vi översätter till och från amhariska + 70 språk
Om oss
Vi erbjuder professionella språktjänster åt kunder i hela Sverige. Vårt mål är att tillhandahålla en heltäckande lösning inom översättning och språk.
Våra översättare
Vi använder oss uteslutande av utvalda professionella språkexperter med målspråket som modersmål. Samtliga har expertkunskap inom sina respektive ämnesområden.
Vad kostar det?
Fyll i vårt offertformulär, så kommer en av våra projektledare att kontakta dig med en detaljerad offert. Du kan även kontakta oss på info@textservice.se.
0
error: Innehållet är skyddat