Åttiosexårig Bayviewbo vill främja tamilska språket

I spåren av framgången med boken “En guidebok för talaren” och många förfrågningar från läsare så beslutade hon att göra en ljudversion.

Åttiosexåriga Bayviewbon Kamatchi Sothinathan, som har släppt en engelsk och tamilsk ljudversion av boken som lanseras senare denna månad, är ett bevis på att det aldrig är för sent att följa sina drömmar.

Boken förklarar hur man inleder ett antal ritualer och ceremonier, på båda språken, medan ljudversionen lär lyssnaren att uttala tamilska ord korrekt.

Den tidigare skolläraren i tamil hoppas att hennes bok ska bidra till att främja och bevara det tamilska språket bland unga idag. ”Det här är min första och enda bok, som jag har bestämt mig för att göra till en CD. Den skrevs ursprungligen med unga i åtanke och jag gjorde den därför enkel för sydafrikanska tamiler att läsa och uttala. Användarna kommer att kunna lära sig både stavningen och uttalet av ord”, sade fembarnsmamman.

Kulturfrämjaren hoppas att tamiler av idag, med hjälp av både boken och CD-skivan, ska bestämma sig för att lära sig språket. ”Min enkla önskan är att så många som möjligt behöver lära sig att tala tamil.” Den passionerade tamilska kvinnan hoppas att andra aspirerande författare ska inspireras av hennes berättelse. På fritiden tycker Sothinathan om att laga mat, besöka skolor och att tillbringa tid med sina tio barnbarn och elva barnbarnsbarn.

välkommen till

textservice översättningsbyrå

 
vi översätter till och från tamil + 70 språk
Om oss
Vi erbjuder professionella språktjänster åt kunder i hela Sverige. Vårt mål är att tillhandahålla en heltäckande lösning inom översättning och språk.
Våra översättare
Vi använder oss uteslutande av utvalda professionella språkexperter med målspråket som modersmål. Samtliga har expertkunskap inom sina respektive ämnesområden.
Vad kostar det?
Fyll i vårt offertformulär, så kommer en av våra projektledare att kontakta dig med en detaljerad offert. Du kan även kontakta oss på info@textservice.se.
0
error: Innehållet är skyddat